Istorijske vinske destinacije

Istorijske vinske destinacije

Commander’s Palace
1403 Washington Ave., New Orleans, La.

Južno gostoprimstvo u ovom elegantnom prostoru je kamen temeljac scene restorana u Nju Orleansu od 1893 godine.
U šarmantnom okrugu Garden služi se vinska karta od 3000 etiketa koje nadgleda vinski direktor Den Dejvis.
Sjajan izbor mesta za proslave zahvaljujući svojoj bogatoj kolekciji šampanjaca i izdavačkih kuća velikog formata, kao i živoj džez muzici tokom ručka.
Takođe ćete pronaći izvanredne vinske primerke iz regiona Burgundije, Kalifornije, Bordoa i Italije.
Odaberite neki od specijaliteta Tori Mek Fejla, šefa kuhinje, koji uključuju dugogodišnje favorite koji su gotovo sinonim za kreolsku kuhinju.
Izdvajaju se mahunarke, pečena riba i kraljevski kolač.
Za status koji ovo mesto poseduje je velikim delom zaslužna Ela Brenan, osnivač restorana koja je preminula 2018-e godine a porodica je nastavila da vodi restoran.

Commander’s palace

Barbetta
321 W. 46th St., New York, N.Y.

Duže od veka, Barbetta služi vrhunska italijanska vina i hranu u pozorišnom okrugu Menhetna. Vlasnica je Laura Majoljo, čiji je otac Sebastijano otvorio mesto 1906-e godine.
Prvi su u Njujorku počeli da služe rižoto 1906-e godine, a 1962-e godine su uvrstili u ponudu bele tartufe. Ekskluzivna vina iz regija Toskane i Pijemonta sun a vinskoj karti zahvaljujući vinskom direktoru Giz Horvatu.
Ako vam je potrebna pomoć oko odabira vina iz selekcije od 2080 etiketa, postoji i manje obimna vinska karta ili možete da pitate nekoga od iskusnih somelijera koji svi pohađaju časove na nedeljnom nivou.

Barbetta

Berta’s Chateu
7 Grove St., Wanaque, N.J.

1925-e godine Santina i Pietro Berta kupili su imanje koje je dve godine kasnije postalo Berta’s Chateu. Restoran je sada u vlasništvu njihovog unuka Pitera Bernsteina, koji je nadležan za meni i vinsku kartu.
Ističu se italijanski specijaliteti i 1240 vinskih etiketa sa fokusom na severnu Italiju.
Etikete Pijemonta čine više od polovine liste što pokazuje dodatne prednosti Toskane i šampanjca.
Selekcija arhivskih vina Luciano Sandrone Barolo Cannubi Boschis kao i vina Domenico Clerico Barolo Pajana čak iz 1990-e godine.

Berta’s Chateu